Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 10 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS




COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 10 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

 1.Software allows users to perform calculations on rows and columns of data.
a) Word processing
b) Presentation graphics
c) Database Management Systems
d) Electronic Spreadsheet
e) None of these

2.The_____stored on a ROM chip, is responsible for loading the operating system from its permanent location on the hard drive into RAM.
a) BIOS
b) API
c) device driver
d) supervisor program
e) display

3.Choices in computers are referred to as :
a) options
b) exit
c) boot
d) folder
e) None of these.

4. The ……… button on the quick access Toolbar allows you to cancel your recent commands or actions.
a) Search
b) Cut
c) Document
d) Undo
e) None of these

5.During the boot process, the _____ looks for the system files.
a) HDD
b) BIOS
c) CPU
d) DVD
e) CD

6.The ……… lists the location of files on the disk
a) FAT
b) boot sector
c) root folder
d) data area
e) None of these

7.A device operating at the physical layer is called a :
a) Bridge
b) Router
c) Repeater
d) All of the above
e) None of these

8. All of the following statements concerning windows are true
EXCEPT :
a) windows are an example of a command-driven environment.
b) windows can be resized and repositioned on the desktop.
c) more than one window can be open at a time.
d) toolbars and scrollbars are features of windows.
e) None of these.

9. To get to the 'Symbol' dialog box, click on the ……… menu and choose 'Symbol'.
a) Insert
b) Format
c) Tools
d) Table
e) Help

10. When you quickly press and releaes the left mouse button twice, you are :
a) Primary-clicking
b) pointing
c) Double-clicking
d) Secondary-clicking
e) None of these


Answers:
1)c
2)a
3)a
4)d
5)b
6)a
7)c
8)a
9)a
10)c



0 comments:

Post a Comment