atricle 2

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

article ad

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 11 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 11 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

1.Which is a unit of measurement used with computer systems?
a)Byte
b)Kilobyte
c)Megabyte
d)Gigabyte
e)All of the above

2.The main system board of a computer is called the………
a)Integrated circuit
b)Motherboard
c)Processor
d)Microchip
e)None of these

3.What are the instructions called that tell a system what, how, and when to do something?
a)Object-oriented technology approach
b)Object-oriented database
c)Program
d)Database management
e)None of these

4.What is the second generation of the Web called?
a)New web
b)Emerging space
c)Second life
d)Web 2.0
e)None of these

5.What type of web technology provides news that can automatically download right to your desktop?
a)Social network
b)RSS feed
c)Podcast
d)Wiki
e)None of these

6.What is a common medium used for thieves to steal others' identities?
a)Telephone
b)Pick pocketing
c)Burglary
d)Email
e)none of these


7.What is it called when you are rerouted from your requested internet site to another, undesired site?
a)Phishing
b)Pharming
c)Redirecting
d)Hijacking
e)None of these

8.What type of monitoring file is commonly used on and accepted from Internet sites?
a)Phishes
b)Smartware
c)Cookies
d)Trojans
e)None of these


9.When one computer provides services to another computer, the environment is a(n) _____ infrastructure.
a)Client/server
b)dependent
c)reliant
d)independent
e)None of these

10.Who is the person who typically manages the software development project?
a)Software engineer
b)Project manager
c)IT manager
d)Technology director
e)All the above


Answers:
1)e
2)b
3)c
4)d
5)b
6)d
7)c
8)c
9)a
10)b

0 comments:

Post a Comment