Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 12 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 12 for UPSC, SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

1.A term used to describe interconnected computer configuration is
a)Micro program sequence
b)Modulation
c)Multiprocessing
d)Multiprogramming
e)None of these


2.What is required when more than one person uses acentral computer at the same time?
a)Light pen 
b)Mouse
c)Terminal 
d)Digitizer
e)None of these

3.A device that connects to a network without the use ofcables is said to be—
a)distributed
b)open source
c)centralized
d)wireless
e)None of these

4.A proxy server is used for which of the following ?
a)To provide security against unauthorized users
b)To provide TCP/IP
c)To process client requests for database access
d)To process client requests for Web pages
e)None of these

5.If you wish to extend the length of the network withouthaving the signal degrade, you would use a
a)repeater
b)switch
c)gateway
d)router
e)None of these

6.Servers are computers that provide resources to theother computers connected to a _
a)Mainframe 
b)Network
c)Super computer
d)Client
e)None of these

7.A set of rules that computer on a network use to communicatewith each other are called
a)Protocol
b)Regulations
c)Rules
d)Netiquettes
e)None of these

8.Office LANs that are spread geographically apart on alarge scale can be connected using a corporate ——
a)CAN 
b)WAN
c)DAN 
d)LAN
e)TAN

9.Where does encryption and decryption of data take place in OSI model?
a)Transport layer
b)Presentation layer
c)Session layer
d)Application layer
e)None of these


10.Which of the following communication modessupport -two-way traffic but in only one direction at a time?
a)half duplex
b)simplex
c)three-quarters duplex
d)all of the above
e)none of the above

Answers:
1.d
2.c
3.d
4.d
5.b
6.b
7.a
8.b
9.d
10.a


0 comments:

Post a Comment