Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 14 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 14 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

1.Which of the following people probably has the least amount of technical knowledge?
a)Programmer 
b)User
c)System analyst
d)Computer operator
e)Computer professional

2.The Central Processing Unit (CPU) consists of:
a)Input, output and processing 
b)Control unit, primary storage & secondary storage
c)Control unit, arithmetic-logic unit, primary storage 
d)Control unit, processing, and primary storage
e)None of the above 

3.What key links records from one database table to a record or records in another database table?
a)Primary key 
b)Principal key
c)Foreign key 
d)Link key
e)None of these

4.If you wished to limit what you would see on an Excel worksheet, what data function would you use?
a)Sort 
b)Filter
c)Conditional format 
d)Data analysis
e)None of these 

5.A(n) __________ converts all the source code into machine code, creating an executable file.
a)linker 
b)compiler
c)assembler 
d)interpreter
e)None of these 

6.The color of an object is an example of a(n) __________.
a)attribute 
b)detail
c)listing 
d)specification
e)None of these 

7.A __________ is anything that can cause harm.
a)vulnerability 
b)phish
c)Threat 
d)spoof
e)All of the above 

8.In the right setting a thief will steal your information by simply watching what you type.
a)snagging 
b)spying
c)social engineering 
d)shoulder surfing
e)None of these 

9.A hacker that changes or forges information in an electronic resource, is engaging in __________.
a)denial of service 
b)sniffing
c)terrorism
d)data diddling
e)None of these 

10.Which computer virus records every movement you make on your computer?
a)Malware Android 
b)Key logger
c)DoS
d)Trapper
e) None of these 

Answers:
1.b
2.c
3.c
4.b
5.b
6.a
7.c
8.d
9.d
10.b






0 comments:

Post a Comment