Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 15 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 15 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

1. A server uses _________applications software to support its client computers.

a)back-end
b)front end
c)programming
d)java
e)none of these


2.The maximum Zoom percentage in MS PowerPoint is________

a)100%
b)200%
c)400%
d)500%
e)None of these

3.Retail employees typically use ____________ terminals to process sales transactions.

a)sales processing
b)transaction point
c)automatic teller
d)point of sale
e)None of these

4.Which of the following is NOT a source of viruses?

a)Diskettes
b)The Internet
c)E-mail messages
d)Computer networks
e)None of these

5. Which printer type is an impact printer?

a)Page printers
b)Laser printers
c)Ink-jet printers
d)Dot-matrix printers
e)None of these

6.Which of the following is saved to noncontiguous clusters on a hard disk?

a)Clustered file
b)Defragmented file
c)Sectored file
d)Fragmented file
e)None of these

7. Linux is a_____

a)Utility program for peer-to-peer file sharing
b)Real-time operating system
c)Network operating system
d)PDA platform
e)None of these

8. Which of the following is used for close a tab on a browser?

a)Ctrl + T
b)Ctrl + W
c)Ctrl + A
d)Ctrl + Y
e)None of these

9.NORTON' is an ____

a)Software
b)Anti-Virus Program
c)Network
d)Program
e)None of these

10. WORM stands for?

a)Write Once Read Memory
b)Wanted Once Read Memory
c)Wanted Original Read Memory
d)Write Original Read Memory
e)None of these


ANSWERS:

1.a
2.c
3.d
4.c
5.d
6.d
7.b
8.b
9.b
10.a




0 comments:

Post a Comment