Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 16 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 16 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

1. Which input device cannot be used to work in MS Office?

a)Scanner
b) Mouse
c) Keyboard
d) Joy stick
e) Light pen


2. A Proxy server is used for which of the following?

a) To provide security against unauthorized users
b) To process client requests for web pages
c) To provide TCP/IP
d) To process client requests for database access
e) None of these

3. ............ is the functional key to display save-as box.

a) F5  
b) F6  
c) F9  
d) F12  
e) None of these

4.This is not a function category in Excel ________

a) Logical
b) Data Series
c) Financial
d) Text
e) None of these

5. Superscript, subscript, outline, emboss, engrave are known as ______

a) font styles
b) font effects
c) word art
d) text effects
e) None of these

6............. is the combination of keys to switch between the last four places that you have edited.

a) ALT + CTRL + Z
b) ALT + CTRL + Y
c) ALT + TAB + Z
d) ALT + SHIFT + Z
e) None of these

7. For running WINDOW minimum disk free space required is?

a) 8 MB
b) 10 MB
c) 16 MB
d) 32 MB
e) None of these

8. Accumulator is a _______

a) Hardwired unit
b) Sequential circuit
c) Finite state machine
d) Register
e) None of these

9. What does 'ctrl +esc' do?

a) Shows the start menu
b) shows the format menu
c) Shows the tools menu
d) shows the insert menu
e) None of these

10. To minimize all open windows and display the desktop?

a) Windows logo +D
b) Windows logo + E
c) Windows logo + F
d) Windows logo + G

ANSWERS:
1.d
2.b
3.d
4.a
5.b
6.a
7.a
8.d
9.a
10.a






0 comments:

Post a Comment