atricle 2

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

article ad

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 18 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 18 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

1.A circuit with about 100 transistors fabricated on a single chip is called _____
a)MCR   
b)MSI        
c)MIS
d)RJE      
e)None of these

2.When sending an e-mail, the …….. line describes the contents of the message.
a)to
b)subject
c)contents
d)CC
e)None of these

3.Is a method in which multiple communication devices are connected to one another efficiently.
a)Switching
b)Redundancy
c)Capacity
d)Detecting
e)None of these

4............ is a collection of web – pages?
a)Home page
b)Website
c)Web page
d)All of the above
e)None of these

5.Which term identifies main page of the entire site?
a)URL
b)Web site address
c)Hyperlink
d)Domain name
e)None of these

6.This is not a function category in Excel ________
a)Logical
b)Data Series
c)Financial
d)Text
e)None of these

7.On-line real time systems become popular in..........Generation.
a)First Generation
b)Second Generation
c)Third Generation
d)Fourth Generation
e)None of these

8.Is the combination of keys to switch between the last four places that you have edited.
a)ALT + CTRL + Z
b)ALT + CTRL + Y
c)ALT + TAB + Z
d)ALT + SHIFT + Z
e)None of these

9.Is the functional key to display save-as box.
a)F5   
b)F6   
c)F9   
d)F12   
e)None of these

10.If you begin typing an entry into a cell and then realize that you don't want your entry placed into a cell, you……
a)Press the Erase key
b)Press esc
c)Press the Enter button
d)Press the Edit Formula button
e)none of these

Answers:
1)b
2)b
3)a
4)b
5)a
6)a
7)c
8)a
9)d
10)b




0 comments:

Post a Comment