Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 19 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 19 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS


1.Superscript, subscript, outline, emboss, engrave are known as ______
a)font styles
b)font effects
c)word art
d)text effects
e)None of these

2.Documents converted to .......... can be published to the Web.
a).doc file
b)http
c)machine language
d)HTML
e)none of these

3.What is the difference between a CD-ROM and a CD-RW?
a)They are the same; just two different terms used by different manufacturers
b)A D-ROM can be written to and a CD-RW cannot
c)A CD-RW can be written to, but a CD-ROM can only be read from
d)A CD-ROM holds more information than a CD-RW
e)None of these

4.In Word you can force a page break–
a)By positioning your cursor at the appropriate place and pressing the F1 key
b)By positioning your cursor at the appropriate place and pressing Ctrl +Enter
c)By using the Insert/Section Break
d)By changing the font size of your document
e)None of these

5.For running WINDOW minimum disk free space required is?
a)8 MB
b)10 MB
c)16 MB
d)32 MB
e)None of these

6.Which of the following printers generates character from a grid?
a)Inkjet
b)Laser
c)Daisy wheel
d)Dot matrix
e)None of these


7.In MS-Word 'alt + shift + d' does what?
a)Automatically inserts the date
b)Inserts the time
c)Inserts the day
d)All of the above
e)None of these

8.What does 'ctrl +esc' do?
a)Shows the start menu
b)shows the format menu
c)Shows the tools menu
d)shows the insert menu
e)None of these

9.To see the document before the printout is taken, use.......
a)Insert Table
b)Paste
c)Format Painter
d)Cut
e)Print Preview

10.Digital video consists of a series of_____
a)Media clips
b)Captures
c)Frames
d)Pictures
e)none of these

Answers:
1.b
2.d
3.c
4.b
5.a
6.d
7.a
8.a
9.e
10.c




0 comments:

Post a Comment