atricle 2

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

article ad

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 2 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 2 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

 1. Which of the following is the part of a computer that one can touch and feel ?
a. Hardware
b. Software
c. Programs
d. Output
e. None of these

2. ______ is an invalid type of database key.
a. Structured primary key
b. Atomic primary key
c. Primary key
d.Composite primary key
e. None of these

3. Which of the following layers of the OSI model are included in the lower layers?
a. Application, Session, Presentation
b. Physical, Transport, Data Link, Network
c. Data link, Physical, Network
d. Session, Data Link, Physical
e. None of these

4. This component is required to process data into information and consists of integrated circuits.
a. Hard disk
b. RAM
c. CPU
d. ROM
e. None of these

5. Database redesign is not terribly difficult if the
a. database is structured
b. database is well-designed
c. database has no data
d. database is relatively small
e. database is relatively large

6. Which part of the computer displays the work done ?
a. RAM
b. Printer
c. Monitor
d. ROM
e. None of these

7. The primary goal of a computer system is to turn data into
a. ideas
b. suggestions
c. information
d. reports
e. None of these

8. Which of the following is the communications protocol that sets the standard used by every computer that accesses Web- based information?
a. XML
b. DML
c. HTTP
d. HTML
e. None of these

9. The main job of a CPU is to ________.
a. carry out program instructions
b. store data/information for future use
c. process data and information
d. Both (1) and (3)
e. None of these

10. A Web _______ consists of one or more Web pages located on a Web server.
a. hub
b. site
c. story
d. template
e. None of these

ANSWERS:
1. (a)
2. (a)
3. (b)
4. (c)
5. (b)
6. (c)
7. (c)
8. (c)
9. (d)
10.(b)


0 comments:

Post a Comment