Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 20 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 20 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

1.If you change Windows 98 to Windows XP, you are actually performing ...........
a)Upstart
b)upgrade
c)update
d)patch
e)None of these


2.Your position in the text is shown by a ..........
a)Blinker   
b)Cursor
c)Causer   
d)Pointer
e)None of these

3.When you save to this, your data will remain intact even when the computer is turned off–
a)RAM
b)Motherboard
c)Secondary storage device
d)Primary storage device
e)None of these

4.A device, which is not connected to CPU, is called as .......
a)land-line device
b)On-line device
c)Off-line device
d)Device
e)None of the above

5.The first graphical web browser are?
a)Gopher
b)WAIS
c)CERN
d)Mosaic
e)None of these

6.Rotational delay time is also known as
a)Seek time
b)Shift time
c)Latency
d)Access time
e)None of these

7.Pascal is
a)A high-level programming language
b)Named after Blaise Pascal
c)Named after mathematician that facilitates structured programming techniques
d)All of the above
e)None of these


8.EDVAC stands for_______
a)Electronic Discrete Variable Automatic Computer
b)Electronic Discrete Value Automatic Computer
c)Electronic Device Variable Automatic Computer
d)Electronic Discrete Variable Advanced Computer
e)None of these

9.As you create documents, graphs and pictures your computer holds the data in—
a)Restore file
b)Backup drive
c)Clip board
d)Memory
e)None of these

10.………processing is used when a large mail-order company accumulates orders and processes them together inone large set.
a)Batch
b)Online
c)Real-time
d)Group
e)None of these


Answers:
1.b
2.b
3.c
4.c
5.d
6.c
7.d
8.a
9.d
10.a



0 comments:

Post a Comment