Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 24 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 24 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS


 1. All formula in Excel start with
a) %
b) +
c) =
d) –
e) None of the above

2.What is the keyboard shortcut for creating a chart from the selected cells?
a) F3
b) F5
c) F7
d) F11
e) None of the above

3.One of the functions of the arithmetic logic unit is to:
a) receive data from the registers
b) convert negative numbers to hexadecimal code
c) send logical operations, such as AND or NOT, to the alphabetic unit
d) retrieve data from virtual memory
e) none of these

4.…………Means that a transaction is processed fast enough for the result to come back and be acted upon right away.
a) Real-time processing
b) Records processing
c) Batch processing
d) All of the above
e) None of these

5.The letter and number of the intersecting column and row is the:
a) Cell coordinates
b) Cell location
c) Cell position
d) Cell address
e) None of these

6.The process of analysing large data sets in search of new, previously undiscovered relationships is known as:
a) data mining
b) data marting
c) data maintenance
d) data warehousing
e) none of these

7.Software used for database management can store data, update it, __________ it, retrieve it, report it, and print it.
a) manipulate
b) download
c) see
d) all of the above
e) none of these

8.What kind of server converts IP addresses to domain names?
a) File
b) DNS
c) Email
d) P2P
e) None of these

9.In the OSI model, the actual transmission of data is handled in the ____________ layer.
a) data link
b)  physical
c) network
d) transport
e) none of these

10.What is the function of Recycle Bin?
a) Store deleted file
b) Store temporary file
c) Store corrupted file
d) Store Document file
e) None of these


Answers
1.c
2.d
3.a
4.a
5.d
6.a
7.a
8.b
9.b
10.a

More Details  GeneralKnowledgeBix



0 comments:

Post a Comment