atricle 2

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

article ad

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 25 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 25 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS


 1. In computer terminology, information means
a) Raw data
b) Data in more useful
c) Alphanumeric data
d) Program
e) None of these

2. Which device cannot be shared in network?
a) Floppy
b) Keyword
c) Computer
d) Printer
e) None of these

3. The advantage of using a spreadsheet is:
a) Calculations can be done automatically.
b) changing data automatically updates calculations
c) more flexibility
d) all of the above
e) None of the above

4. To edit the selected cell in ms excel-
a) Press F1
b) Press F2
c) Press F4
d) Press F5
e) None of these

5. Which of the following is graphics solution for Word Processors?
a) Clipart
b) WordArt
c) Drop Cap
d) All of above
e) None of the Above

6. Which of the following would NOT be performed with application software?
a) Financial report sent to investors
b) Hard disk cleanup
c) Charts for a sales meeting presentation
d) Customer list used for mailing invoices
e) None of these

7. Which of the following computer types is most powerful?
a) Professional workstation
b) Internet appliance
c) Desktop computer
d) Network computer
e) None of these

8. What is the flow of data between countries commonly called?
a) International information system
b) EDI  
c) Outsourcing
d) Trans border data flow   
e) None of these

9. The free, open-source operating system that is becoming popular is:
a) Mac OS X
b) Microsoft Windows XP
c) UNIX
d) Linux
e) None of these

10. Which of the following may be necessary for you to do after you install new application software?
a) Turn the computer power switch off and then back on
b) Do a cold boot
c) Press Shift + Alt + Del
d) Do a warm boot
e) None of these


Answers :
1.b
2.b
3.d
4.b
5.a
6.b
7.a
8.d
9.d
10.d


More Details  GeneralKnowledgeBix


0 comments:

Post a Comment