Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 26 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 26 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

 1. Which of the following may be necessary for you to do after you install new application software?
a) Turn the computer power switch off and then back on
b) Do a cold boot
c) Press Shift + Alt + Del
d) Do a warm boot
e) None of these

2. The power-on self-test----------------
a) Checks for upgrades to the application software
b) Verifies that the computer hardware is working properly
c) Is able to provide easy-to-follow on-screen instructions to correct hardware problems
d) Is conducted after the BIOS instructions are placed in memory
e) None of these

3. Which of the following is NOT part of the motherboard?
a) System clock
b) Connector
c) CPU
d) Chipset
e) None of these

4. Which of the following is not an example of hardware?
a) Scanner
b) Printer
c) Monitor
d) Mouse
e) Interpreter

5. Which of the following is a circuit that issue signals at regular intervals...?
a) Circuit board
b) Clock
c) Circuit card
d) Gates
e) None of these

6. A set of related programs are known as-------------
a) File
b) Arrays
c) Package
d) Subscripts
e) None of these

7. A hard copy would be prepared on a
a) Line printer
b) Dot matrix printer
c) Type writer terminal
d) Plotter
e) All of the above

8. Several views are available in MS Front Page. Which one of the following is NOT a valid view ?
a) Design View
b) Folders View
c) Navigation View
d) Web Server View
e) None of these

9. When you insert an Excel file into a Word document, the data are
a) Hyperlinked
b) Placed in a word table
c) Linked
d) Embedded
e) None of the above

10. A function inside another function is called a ….. Function.
a) Nested
b) Round
c) Sum
d) Text
e) None of the above


Answers:

1. d
2. b
3. b
4. e
5. b
6. c
7. e
8. d
9. b
10. a


More Details  GeneralKnowledgeBix


0 comments:

Post a Comment