Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 27 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 27 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

 1.Selects the entire Row press-------
a)Shift + Space
b)Shift + ctrl
c)Shift + alt
d)Space + enter
e)None of these

2."Zipping" a file means
a)Encrypting the message
b)Compressing the message
c)Transfer the message
d)All of these
e)None of these

3.A .......... shares hardware, software, and data among authorized users.
a)network
b)protocol
c)hyperlink
d)tranmmitter
e)None of these

4.When was the first Windows operating system launched?
a)1984
b)1985
c)1988
d)1989
e)1990

5.What is the smallest and largest font size available in Font Size tool on formatting toolbar?
a)8 and 72
b)8 and 64
c)12 and 72
d)None of above
e)1 and 2

6.Aligns the selected text or line to justify the screen press-------
a)Ctrl + c
b)Ctrl + I
c)Ctrl + J
d)Ctrl + k
e)None of these

7.Which of the following is different from other ?
a)Internet
b)Windows
c)Unix
d)Linux
e)None of these

8.Granting an outside organization access to internet web pages is often implemented using a(n)?
a)extranet
b)intranet
c)internet
d)hacker
e)None of these

9.Which key is used in combination with another key to perform a specific task ?
a)Function
b)Control
c)Arrow
d)Space bar   
e)None of these


10.What is MP3?
a)A mouse
b)A Printer
c)A Sound format
d)A Scanner
e)None of these

ANSWER:
1. a
2. b
3. a
4. b
5. a
6. c
7. a
8. a
9. b
10.c

More Details  GeneralKnowledgeBix


0 comments:

Post a Comment