Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 28 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 28 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

1. Which of the following is NOT part of the motherboard?
a) System clock
b) Connector
c) CPU
d) Chipset
e) None of these

2. An example of a wireless medium that sends data through the air or space is:
a) Fiber-optic cable.
b) Coaxial cable.
c) Twisted pair.
d) Microwaves.
e) None of these

3. ……..is a process that permits multiple computers to use the same IP address and hide their actual IPaddresses from the Internet.
a) Routing
b) Network address translation (NAT)
c) Signature referencing
d) Packet filtering
e) None of these

4. The type of memory that must have a constant power supply is:
a) SDRAM.
b) PROM.
c) ROM.
d) EEPROM.
e) None of these

5. What type of e-commerce is being used when a student buys a computer from Dell.com?
a) B2B
b) C2C
c) B2E
d) B2C
e) None of these

6. The topology where all the nodes are attached in a circular wiring arrangement is called a:
a) Star topology.
b) Bus topology.
c) Network topology.
d) Ring topology
e) None of these

7. Hard disk performance can be improved by using a(n):
a) Optimal storage device.
b) Disk cache.
c) Solid-state storage device.
d) Flash memory reader
e) None of these

8. What function displays row data in a column or column data in a row?
a) Hyperlink
b) Index
c) Transpose
d) Rows
e) None of the above

9. A DVD is an example of a(n) –
a) hard disk
b) optical disc
c) output device
d) solid-state storage device
e) None of these

10. Every computer on the Internet is known as?
a) Host
b) Client
c) Modem
d) Server
e) None of these

ANSWER:
1. b
2. d
3. b
4. a
5. d
6. d
7. b
8. c
9. b
10.a


More Details  GeneralKnowledgeBix


0 comments:

Post a Comment