Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 3 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 3 for UPSC, SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

1. _______ are attempts by individuals to obtain confidential information from you by falsifying their identity.
a. Phishing trips
b. Computer viruses
c. Special function cards
d. Scanners
e. Keyboards

2. ______ makes it possible for shoppers to make purchases using their computers.
a. E-world
b. E-commerce
c. E-spend
d. E-business
e. None of these

3. A repair for a known software bug, usually available at no charge on the Internet, is called a(n) ________
a. version
b. patch
c. tutorial
d. FAQ
e. None of these

4. How many options does a binary choice offer?
a. One
b. Two
c. Three
d. It depends on the amount of memory in the computer
e. None of the above

5. RAM is _______ and _______.
a. volatile, temporary
b.non volatile, permanent
c. non volatile, temporary
d. volatile, permanent
e. None of the above

6. OCR stands for _____
a. Optical Character Recognition
b. Optical CPU Recognition
c. Optimal Character Rendering
d. Other Character Restoration
e. None of These

7. A tuple is a
a. column of a table
b. two-dimensional table
c. row of a table
d. key of a table
e. None of these

8. In Excel,_____ contains one or more worksheets.
a. template
b. workbook
c. active cell
d. label
e. None of these

9. A CD-RW disk
a. has a faster access than an internal disk
b. is a form of optical disk, so it can only be written once
c. holds less data than a floppy disk
d. can be erased and rewritten
e. None of these

10. Which of the following are advantages of CD-ROM as a storage media?
a. CD-ROM is an inexpensive way to store large amount of data and information.
b. CD-ROM disks retrieve data and information more quickly than magnetic disks do.
c. CD-ROMs make less errors than magnetic media.
d. All of these
e. None of these


Answers
1. (a)
2. (b)
3. (b)
4. (b)
5. (a)
6. (a)
7. (c)
8. (b)
9. (d)
10.(a)

0 comments:

Post a Comment