atricle 2

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

article ad

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 7 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 7 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS


1) Which of the following is used to automatically insert the date in MS Word?

a) Alt + Ctrl+ G
b) Alt + Ctrl + D
c) Alt + Shift + D
d) Alt + Enter + F
e) None of the above

2) The first Windows OS was launched in the year

a) 1985
b) 1980
c) 1990
d) 1988
e) 1987

3) The abbreviation RAM stands for ¬

 a) Received Across Memory
 b) Random Access Memory
 c) Random Attestation Memory
 d) Rating Access Memory
 e) None of the above

4.) Which of the following is used if we want to edit a selected cell in MS Excel?

 a) F5
 b) F6
 c) F2
 d) F4
 e) F9

5) The basic function of a computer is to process data into .....

a) Information
b) Peripherals
c) Input
d) Output
e) None of the above

6) The number system used in computer to perform processing as well as calculation is known as

a) Decimal Number System
b) Binary Number System
c) Hexadecimal Number System
d) Octal Number System
e) None of the above

7) Which of the following is NOT an example of Primary Memory?

 a) Random Access Memory
 b) Cache Memory
 c) Hard Drive
 d) Both (1) and (2)
 e) Both (2) and (3)

8) A central computer that holds data for many computers is known as which among the following?

a) Mini Computer
b) Micro Computer
c) Workstation
d) Server
e) None of the above

9) Which of the following is a variant of Read Only Memory?

a) Static ROM
b) Dynamic ROM
c) Status ROM
d) EPROM
e) All of the above

10) Which of the following performs the task of performing arithmetical calculations and logical operations in a computer?

a) Motherboard
b) Integrated Circuit
c) Central Processing Unit
d) Arithmetic Logic Unit
e) Control Unit

ANSWERS:
1) c
2) d
3) b
4) c
5) a
6) b
7) c
8) d
9) d
10) d



0 comments:

Post a Comment