atricle 2

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

article ad

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 9 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS 9 for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS

 1. The main webpage of a website is also known as ­
a) Contents Page
b) Home Page
c) Introduction Page
d) First Page
e) Icebreaker Page


2.An email attachment is referred to as
a) The body of the email
b) The address of the sender
c) A document that is sent with an email
d) The address of the receiver
e) Any document that can be attached and sent with an email

3. Which of the following is NOT a component of the Central Processing Unit of the computer?
a) Universal Serial Bus
b) Arithmetic Logic Unit
c) Control Unit
d) Uninterrupted Power Supply
e) Both (1) and (4)

4. The full form of the abbreviation URL is ­
a) Uniform Resource Locator
b) Universal Resource Locator
c) Universal Report Locator
d) Uniform Report Locator
e) None of the Above

5. Assembly Language is known as which among the following?
a) High Level Programming Language
b) Medium Level Programming Language
c) Low Level Programming Language
d) Advanced Programming Language
e) Basic Programming Language

6. Who among the following is known as the Father of Computer?
a) Charles Babbage
b) Tim Vince
c) John Travolta
d) Douglas Englebert
e) None of the above

7. Full form of the abbreviation SMPS is
a) Settled Mode Power Supply
b) Switch Mode Power Supply
c) Switch Mode Packet Switch
d) Supply Mode Packet Switch
e) Settled Mode Packet Switch

8. 1 GB = ... ?
a) 1024 bytes
b) 1024 kilo bytes
c) 1024 mega bytes
d) 1024 tera bytes
e) 1024 bits

9. In MS Excel, the intersection of a row and a column is known as which among the following?
a) Cell
b) Indent
c) Font
d) Table
e) None of the Above

10. Any communication between memory and ALU of a computer is performed by which among the following?
a) Electronic Bus
b) Universal Serial Bus
c) Control Unit
d) Memory Bus
e) All of the Above

Answers
1 ) b
2 ) c
3 ) e
4 ) a
5 ) c
6 ) a
7 ) b
8 ) c
9 ) a
10) c

0 comments:

Post a Comment