Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 36

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 36

1.Which of the following will not protect you from spam?
a)spam blockers 
b)e-mail rules
c)popup blocker 
d)spoofing
e)None of these.

2.To recover files from a backup, you perform a __________.
a)restore 
b)scan
c)undo
d)copy
e)None of these.

3.A ______ is anything that can cause harm.
a)vulnerability 
b)phish
c)Threat 
d)spam
e)All of the above.

4.Which of the following identifies a specific web page and its computer on the Web?
a)Web site 
b)Hyperlink
c)URL 
d)Domain Name
e)All of above.

5.Software, such as Explorer and Firefox, are referred to as _____.
a)Systems software 
b)Utility software
c)Browsers 
d)Search Engine
e)None of these.

6.________is the protocol that supports linking from one web page to another page.
a)HTML 
b)FTTP
c)HTTP 
d)FTP
e)All of above.

7.The browser's __________ keeps a list of web pages you have visited during the current session.
a)history 
b)cache
c)favorites 
d)bookmarks
e)All of the above.

8.To match all of the words in your search, the Boolean __________ operator should be used.
a)and 
b)or
c)xor
d)both
e)All of above 

9.Which computer virus records every movement you make on your computer?
a)Malware Android 
b)Key logger
c)Dos
d)Trapper
e)None of these.

10.What program would you use to gain administrative rights to someone's computer?
a)Bot 
b)Executive Android
c)Rootkit 
d)Trojan horse
e)none of these 

Answers-
1. c
2. a
3. c
4. d
5. c
6. c
7. a
8. a
9. b 
10. c

Read more:  GeneralKnowledgeBix


0 comments:

Post a Comment