Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 43

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 43

1. An example of a layer that is absent in broadcast networks is
a) Physical layer 
b) Presentation layer
c) Network layer 
d) Application layer
e) None of these. 

2. The ATM cell is :
a) 48 bytes long 
b) 53 bytes long
c) 64 bytes long 
d) 69 bytes long
e) None of these 

3. IP address in B class is given by:
a) 125.123.123.2 
b) 191.023.21.54
c) 192.128.32.56 
d) 10.14.12.34
e) None of these 

4. The TCP/IP _______ layer is equivalent to the combined session, presentation, and application layers of the OSI model.
a) application 
b) network
c) data link 
d) physical
e) None of these 

5. What is another name for a shared network?
a) WAP 
b) Switch
c) Broadband router 
d) Hub
e) None of these 

6. What term is used to describe two or more computers that are linked to each other?
a) Star connection 
b) Computer system
c) Computer network 
d) Net
e) None of these 

7. What interface card do you need to connect to a network?
a) ISP card 
b) Wireless card
c) Router 
d) NIC
e) None of these 

8. Which of the following is not described as a typical network classification?
a) Local area network 
b) Wide area network
c) Metropolitan area Network 
d) County area network
e) None of these 

9. What type of network device allows you to share your connection to the Internet with other computers in your home?
a) Ethernet card 
b) NIC
c) Router 
d) Cat 5
e) None of these 

10. What is another name for a shared network?
a) WAP 
b) Switch
c) Broadband router 
d) Hub
e) None of these 

Answers:
1. c
2. b
3. b
4. a
5. d
6. c
7. d
8. d
9. c
10. d

0 comments:

Post a Comment