atricle 2

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

article ad

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 50

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC, SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 50


1.To select a column the easiest method is to
a)double click any cell in the column
b)drag from the top cell in the column to the last cell in the column
c)click the column heading
d)click the row heading
e)None of the above

2.In which version of DOS, CHKDSK command has been changed to SCANDISK?
a)5.0
b)5.2
c)6.0
d)6.2
e)None of these

3.The cell accepts your typing as its contents, if you press
a)Enter
b)Ctrl + Enter
c)Tab
d)Insert
e)None of these

4.Which of the following bypasses the print dialog box when printing individual slides or an entire presentation?
a)File, print preview
b)Print button
c)File, print
d)Ctrl + p
e)None of these

5.To add a header or footer to your handout, you can use the
a)title master
b)slide master
c)handout master
d)All of these
e)None of these

6.Which of the following will not advance the slides in a slide show view?
a)Esc key
b)Spacebar
c)Enter key
d)Mouse button
e)None of these

7.Which of the following is the greatest advantage of coaxial cabling?
a)High security
b)Physical dimensions
c)Long distances
d)Easily tapped
e)All of these

8.In MS-Access, a table can have primary Key/keys.
a)One
b)Two
c)Three
d)Four
e)None of these

9.Which of the following is not a property of twisted-pair cabling?
a)Twisted-pair cabling is a relatively low-speed transmission
b)The wires can be shielded
c)The wires can be unshielded
d)Twisted-pair cable carries signals as light waves
e)All of the above

10.The most familiar output device for the micro computers is
a)screen
b)TV
c)printer
d)monitor
e)None of these


ANSWERS:
1. c
2. d
3. a
4. b
5. c
6. a
7. c
8. a
9. d
10.d





0 comments:

Post a Comment