Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 44

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 44

1. The human-readable version of a program is called—
a) syntax code 
b) program code
c) human code 
d) system code
e) None of these.


2. ……… is the result produced by a computer?
a) Processing
b) Memory
c) Output 
d) Input
e) None of these.

3. Programs such as Internet Explorer that serve as navigable windows into the Web are called
a) Hypertext 
b) Networks
c) Hyperlink
d) Web browsers
e) None of these.

4. Which type of software coordinates the interaction of technology devices?
a) Application software 
b) Utility software
c) Operation system
d) Systems software
e) None of these.

5. Computers manipulate data in many ways, and this manipulation is called—
a) updating
b) batching
c) upgrading 
d) processing
e) None of these.

6. A Web ……… consists of one or more Web pages located on a Web server.
a) hub 
b) site
c) address
d) template
e) None of these.

7. Approximately how many bytes make one megabyte?
a) One billion
b) Ten thousand
c) One hundred 
d) One million
e) None of these.

8. A USB communication device that supports data encryption for secure wireless communication for notebook users is called a _______:
a) USB wireless network adapter
b) wireless switch
c) wireless hub
d) router
e) None of The Above

9. Which media have the ability to have data/information stored (written) on them by users more than once?
a) Compact disks
b) CD-RW disks
c) Zip disks 
d) Optical Disks
e) Word processing 

10. How do you save changes to a PowerPoint presentation?
a) Pull down the File menu and click the Save command 
b) Click the Save button on the Standard toolbar
c) click on view bar 
d) Either (a) and (b)
e) None of these.


Answers-
1. e
2. c
3. d
4. d
5. d
6. b
7. d
8. a
9. b 
10. d



Read More Details  GeneralKnowledgeBix



0 comments:

Post a Comment