Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 48

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 48

1.Which of the following are computers that can be carried around easily?
a)Minicomputers
b)Supercomputers
c)PCs
d)Laptops
e)None of these

2.The basic goal of computer process is to convert data into
a)files
b)tables
c)information
d)graphs
e)None of these

3.Which of the following refers to the fastest, biggest and most expensive computers ?
a)Personal Computers
b)Supercomputers
c)Laptops
d)Notebooks
e)None of these

4.A central computer that holds collections of data and programs for many PCs, workstations and other computers is a(n)….
a)supercomputer
b)minicomputer
c)laptop
d)server
e)None of these

5.A ………. is an electronic device that process data, converting it into information. 
a)computer
b)processor
c)case
d)stylus
e)None of these

6.Portable computer, also known as laptop computer, weighing between 4 and 10 pounds is called
a)general-purpose application
b)Internet
c)scanner
d)printer
e)notebook computer

7.A computer system is?
a)hardware
b)software
c)peripheral devices
d)All of these
e)None of these

8.A personal computer is designed to meet the computing needs of a (n)?
a)individual
b)department
c)company
d)city
e)None of these

9.Ctrl, shift and alt are called _________ keys. 
a)adjustment
b)function
c)modifier
d)alphanumeric
e)None of these

10.A computer used at supermarkets, departmental stores and restaurant etc is called ______ terminal.
a)POS
b)Dumb
c)Intelligent
d)Smart
e)calculating

Answers :
1. d
2. c
3. b
4. d
5. a 
6. e
7. d
8.a
9. c
10. a


0 comments:

Post a Comment