atricle 2

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

article ad

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 45


COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 45

1.…………defines how one Internet-connected computer can contact another to exchange control and confirmation messages
a)Privacy rules
b)Internet rules
c)Transmission Control Protocol (TCP)
d)Internet Protocol (IP)
e)None of these.

2.Documents of the Web that are transported over the Internet are called…………..
a)Web pages
b)Home pages
c)Web sites
d)Hypertext links
e)None of these.

3.Internet Explorer and Safari are examples of ………...
a)Web pages
b)Web browsers
c)Web servers
d)Web sites
e)None of these.

4.A(n) …………. is a numerical identification and logical address that is assigned todevices participating in a computer network
a)top-level domain (TLD) name
b)TCP
c)domain name
d)Internet Protocol address (IP address)
e)None of these.

5.ADSL, SDSL, HDSL, and VDSL are examples of different types of …………..
a)digital subscriber lines
b)digital modems
c)cable-based broadband
d)WAN
e)None of these.

6.……………..is the process that transforms data such as voice, text, graphics, audio, and video into digital form.
a)Wireless data transmission
b)Digitization
c)Convergence
d)Data transfer
e)None of these.

7.Microsoft Access and MySQL are examples of ……?
a)multidimensional databases
b)database management systems (DBMSs)
c)file manager
d)Data warehouses
e)None of these.

8.A……. or data file, is a collection of related records.
a)filed
b)primary key
c)record
d)table
e)None of these.

9.The ____________ is the central part of the OS that consists of instructions that control the actions the OSuses most frequently.
a)profile 
b)bios
c)kernel
d)booting
e)None of these.

10.A database, called the _________________, stores configuration information about installed peripherals and software.
a)BIOS
b)profile
c)registry
d)boot sector
e)None of these.

Answers:-
1. c
2. a
3. b 
4. d
5. a
6. b
7. b
8. d
9. c
10. c

Read More Details  GeneralKnowledgeBix


0 comments:

Post a Comment