Link

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 31

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS  for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 31


1. The ability to recover and read deleted or damaged files from a criminals computer is an example of a law enforcement specialty called:
a)robotics.
b)simulation.
c)computer forensics.
d)animation.
e)None of these.

2. Surgeons can perform delicate operations by manipulating devices through computers instead of manually. This technology is known as:
a)Robotics.
b)Computer forensics.
c)Simulation.
d)Forecasting.
e)All of the above

3. The name for the way that computers manipulate data into information is called:
a)Programming.
b)Processing.
c)Storing.
d)Organizing.
e)None of these.

4. After a picture has been taken with a digital camera and processed appropriately, the actual print of the picture is considered:
a)Data.
b)Output.
c)Input.
d)The process.
e)All of the above.

5. The components that process data are located in the:
a)Input devices.
b)Output devices.
c)System unit.
d)Storage component.
e)None of these.

6. Which of the following is an example of an input device?
a)scanner
b)speaker
c)CD
d)printer
e)All of the above.

7. Word processing, spreadsheet, and photo-editing are examples of:
a)Application software.
b)System software.
c)Operating system software.
d)Platform software.
e)All of the above.

8. System software is the set of programs that enables your computers hardware devices and __________ Software to work together.
a)management
b)processing
c)utility
d)application
e)None of these.

9. Smaller and less expensive PC-based servers are replacing ____________ in many businesses.
a)supercomputers
b)clients
c)laptops
d)mainframes
e)none of these.

10. ____________ is the science revolving around the use of nano structures to build devices on an Extremely small scale.
a)Nanotechnology
b)Micro-technology
c)Computer forensics
d)Artificial intelligence
e)None of these.


ANSWERS:
1.c
2.a
3.b
4.b
5.c
6.a
7.a
8.d
9.d
10.a

More Details GeneralKnowledgeBix





0 comments:

Post a Comment