atricle 2

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

article ad

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 33

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 33

1. Which of the following is used as a primary storage device?
A) Magnetic drum
B) Hard Disks
C) Floppy
D) All of above

2. Each model of a computer has a unique
A) Assembly of a computer
B) Machine language
C) High level language
D) All of the above

3. Which of the following is called low level languages?
A) Machine language
B) Assembly language
C) Both of the above
D) None of above

4. A term used to describe interconnected computer configuration is
A) Multiprogramming
B) Modulation
C) Multiprocessing
D) Micro program sequence

5. Which device is used to backup the data?
A) Floppy Disk
B) Tape
C) Network Drive
D) All of the above

6. ASCII and EBCDIC are the popular character coding systems. What does ASCII stand for?
A) American Stable Code for International Interchange
B) American Standard Case for Institutional Interchange
C) American Standard Code for Information Interchange
D) American Standard Code for Interchange Information

7. Which of the following is true?
A) Fields are composed of bytes
B) Records are composed of fields
C) Fields are composed of characters
D) All of above

8. Which of the following memories needs refresh?
A) SRAM
B) DRAM
C) ROM
D) All of above

9. Which technology is used in Compact disks?
A) Mechanical
B) Electrical
C) Electro Magnetic
D) Laser

10. Computer instructions written with the use of English words instead of binary machine code is called
A) Mnemonics
B) Symbolic code
C) Gray codes
D) Opcode


Answers:
1. A
2. B
3. C
4. A
5. D
6. C
7. D
8. B
9. D
10. B


Read more:  
GeneralKnowledgeBix


0 comments:

Post a Comment