atricle 2

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

article ad

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 35

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 35

1.Arranging of data in a logical sequence is known as
(a)Classifying 
(b)Searching 
(c)Sorting 
(d)Reproducing 
(e)None of these

2.A computer checks the _____ of user names and passwords for a match before granting access.
a)Website 
b)Network 
c)Backup file 
d)Database 
e)None of these

3.In Access, this can be created, selected and manipulated as a unit
a)Property 
b)File 
c)Object 
d)Operator 
e)None of these

4.A storage device where the access time is depended upon the location of the data is
a)Random access 
b)Serial access 
c)Sequential access 
d)Transaction access
e)None of these

5.A picture would be stored in a(n) _______ field in a data base.
a)Text 
b)Memo 
c)Object 
d)Hyperlink 
e)None of these

6.Example of a telecommunications device is a _____?
a)Keyboard 
b)Mouse 
c)Modem 
d)Printer 
e)Scanner

7.Which of the following is a popular DOS based spreadsheet?
a)Excel 
b)Word 
c)Smart cell 
d)Lotus 1-2-3 
e)None of these

8.On the motherboard, the connection points for chips are referred to as ____?
a)Slots 
b)Sockets 
c)Ports 
d)Lines 
e)None of these

9.Which of the following is not a part of a standard office suite?
a)File Manager 
b)Image Editor 
c)Database 
d)Word processor 
e)None of these

10.A light-sensitive device that converts drawing, printed text or other image into digital form is ____?
a)Key board 
b)Plotter 
c)Scanner 
d)OMR 
e)None of these

Answers-
1. c
2. d
3. c
4. b
5. c
6. c
7. d 
8. b
9. a
10. c


Read Details  GeneralKnowledgeBix




0 comments:

Post a Comment