atricle 2

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

article ad

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 49

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 49

1.The CPU is made up of two smaller components
a) ALU and CU
b) ALU and RAM
c) RAM and ROM
d) RAM and CU
e) None of these

2.The digits of the binary system are called
a) bytes
b) bits
c) nibbles
d) numbers
e) None of these

3.In which year, the first operating system was developed?
a) 1910
b) 1940
c) 1950
d) 1980
e) 1985

4.What type of keys are 'Ctrl and Shift'?
a) Adjustment
b) Function
c) Modifier
d) Alphanumeric
e) None of these

5.Where header appears?
a) Top
b) Bottom
c) Centre
d) All of these
e) None of these

6.For printing a document you have to put on
a) printer
b) monitor
c) scanner
d) All of these
e) None of these

7.Most of the editing tools are available under which menu?
a) File
b) Format
c) Edit
d) All of these
e) None of these

8.A unit of eight bit memory cell groups is called a
a) bit
b) nibble
c) byte
d) digit
e) None of these

9.When you save an access project, what file format do you use?
a) adp
b) Xml
c) mbd
d) All of these
e) None of these

10.The intersection of a row and column is called 
a) data
b) a field
c) a cell
d) an equation 
e) a function

Answers:
1. a
2. b
3. c
4. c
5. a
6. a
7. c
8. c
9. a
10. c

0 comments:

Post a Comment