atricle 2

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

article ad

Link

Link

Link

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 42

COMPUTER AWARENESS QUIZ WITH ANS for UPSC,SSC, BANK, RAILWAY and PSC EXAMS 42

1. When you save to _____ your data will remain intact even when the computer is turned off.
a) RAM 
b) motherboard
c) ROM
d) primary storage device
e) None of these. 

2. Which device can understand difference between data & programs?
a) DRAM
b) RAM
c) Memory 
d) Microprocessor
e) None of these. 

3. Memory unit is one part of
a) Hard disk
b) Control unit
c) Output device 
d) Central Processing Unit
e) None of these. 

4. A __________ is a small program embedded inside of a GIF image.
a) web bug 
b) cookie
c) Spoof
d) spam
e) None of these.

5. A(n) __________ converts all the source code into machine code, creating an executable file
a) Translator
b) compiler
c) assembler 
d) interpreter
e) None of these. 

6. Dot matrix and band printers are __________ printers
a) Non impact
b) Impact
c) Ink jet 
d) Thermal 
e) None of these.

7. What is the address given to a computer connected to a network called?
a) System unit 
b) SSID
c) Process ID 
d) IP Address
e) None of these. 

8. When you purchase a product over a Mobile Phone, the transaction is called ___
a) POS
b) e-Commerce
c) m-Commerce 
d) Mobile Purchases
e) None of these. 

9. What type of network is commonly used in a college lab environment?
a) WAN 
b) MAN
c) LAN 
d) CAN
e) None of these. 

10. The_________ layer is responsible for the delivery of a message from one process to another.
a) physical 
b) transport
c) network 
d) Session
e) None of the above.

ANSWERS:
1. c
2. d
3. d
4. a
5. b
6. b
7. d
8. c
9. c
10. b

0 comments:

Post a Comment