atricle 2

script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js">

article ad

Link

Link

Link

ENGLISH TEST 36 for All Bank Exams like IBPS PO Clerk, IBPS RRB, SBI & LIC

Directions for questions 1 to 5: Each of the given statement has an error, replace the highlighted one with the best suitable option.

1.Her complaints were boring. Childish and showed how ignorant she was.
a.Her complaints were boring, childish and showed her ignorance.
b.Her complaints were boring, childish and ignorant.
c.Her complaints were bored, childish and ignorant.
d.Her complaints were bored, childish and ignorant.
e.Her complaints were boring, childish and showing her ignorance.

2.She worked late in the evening not only to catch up on her studies, but also writing her paper.
a.she worked late in the evening not only to catch up on her studies, but also to writing her paper.
b.She worked late in the evening not only to catch up on her studies, but also will be writing her paper.
c.She worked late in the evening not only catching up on her studies, but also to write her paper.
d.She worked late in the evening not only to catch up on her studies, but also to write her paper.
e.She worked late in the evening not only to catch up on her studies, but also been writing her paper.

3.I want to learn how to fly a plane, be a captain of a ship, and how to speak Chinese.
a.I want to learn how to flying a plane, be a captain of a ship, and how to speak Chinese.
b.I want to learn how to be able to fly a plane, captaining of a ship, and how to speak Chinese.
c.I want to learn how to fly a plane, become the captain of a ship, and how to speak Chinese.
d.I want to learn how to fly a plane, to captain a ship, and to speak Chinese.
e.I want to learn how to fly a plane, being the captain of a ship, and how to speak Chinese.

4.An actor knows how to memorize her lines and getting into character.
a.An actor knows how to memorize her lines and get into character. 
b.An actor knows how to memorizing her lines and getting into character.
c.An actor knows how to memory her lines and getting into character.
d.An actor knows how to make herself memorize her lines and getting into character.
e.An actor knows how to make herself memorizing her lines and getting into character.

5.It is easier to tell the truth than lying to people you like.
a.It is easier to tell the truthful than lying to people you like.
b.It is easier to truth than lie to people you like.
c.It is easier to tell the truth than to lie to people you like.
d.It is easier to tell the truthing than lying to people you like.
e.It is easier to be truthful than lying to people you like.




Direction for questions 6 to 10 : Find out the parts of the sentence/sentences which are grammatically INCORRECT.

6.
A.The Lincoln chronicle is so long and complex
B.that most writers chooses some single area on which to concentrate. 
C.So there are books on Lincoln's depression. 
D.on his Christianity, on his career in law, on his assassin
E.and on his cabinet. 
a.A
b.A and B
c.D and E
d.Only B
e.Only E

7.
A.Either the manager or the workers in this factory is incompetent. 
B.Incompetence often leads to failure.
C.Failure as well as incompetence are like the measles. 
D.Which irritate the able and competent people.
E.My boss and mentor tell me to stay away from incompetence. 
a.A, C, D and E
b.A and B
c.Only C
d.A, C and E
e.Only E

8.
A.The student council were unanimous in requesting for leniency for the firecracker prank.
B.The majority believe that the country can progress. 
C.The number of residents who have been residing in Sarita Vihar are quite small.  
D.What he believes in and what he practices is two different things.
E.Either you or I am responsible for this mistake.
a.A, B and C
b.A, C and D
c.Only E
d.A, B, C and D
e.All of the above

9.
A.some of the pocket money were used by Rahul,
B.before the remaining went missing. 
C.The discipline committee have ordered a probe in the matter.
D.A thorough search of the suspects' belongings was carried out, and the committee chairman   gave a statement in which he said,
E."Neither Priyanka's night case nor the other night-cases we checked in the dorm has helped   us in our search"
a.A, B and E
b.A, C and E
c.A, C and D
d.A, B and C
e.None of the above

10.
A.Five miles are too much of a distance for a nature walk.
B.Ten thousand rupees are a good amount for this work.
C.The scissor used by the barber for the murder was recovered by the police.
D.10 sheeps were grazing on the meadow.
E.40 years are a good enough age for a man to become the CEO of a company.
a.A, C and E
b.Only B
c.Only C
d.Only D
e.All of the above.


Answers
1.  b
2.  d
3.  d
4.  a
5.  c
6.  d
7.  a
8.  d
9.  b
10.e




0 comments:

Post a Comment